Nordkoreas stulna Bitcoin Loot Move är “ bara toppen av isberget “

Bitcoin Evolution har börjat strömma ut från de konton som åklagare i USA sade tillhör nordkoreanska hackare – men en observatör i söder sa att försök att följa pengarna kan leda till katastrof för företag, myndigheter och finansiella tjänsteleverantörer.

Per blockchain-tracker Whale Alert flyttades BTC 12 ut ur en av de 280 kryptoplånböckerna som flaggats av amerikanska åklagare som tillhör vad den påstår är nordkoreanska hackare som har stulit kryptoassets från en rad internationella mål

Enligt Newsis hävdar amerikanska åklagaren att nordkoreanska hackare stal 11 typer av krytoasset till ett värde av cirka 273 000 USD från en anonym virtuell valutaväxling i juli förra året. Den sa också att den oseriösa staten stal token till ett värde av 2,47 miljoner USD från ett USA-baserat kryptobörs.

Medieuttaget sa att Norden nu handlar sina tokens på kinesiska OTC- handelsplattformar – utan brist på användare i Mellanriket.

Cho Du-hyun, en före detta företagare och en långvarig observatör i Nordkorea med säte i Sydkorea, berättade för Cryptonews.com ,

”Det vi läser om är sannolikt toppen av isberget. Och det visar att nordkoreanerna kommer att vända sig till kinesiska handlare eftersom de delar samma politiska fiender och har en gemensam sak, så att säga. Men jag är inte säker på att jag skulle ägna alltför mycket uppmärksamhet åt rapporter om detta – de flesta affärer kommer sannolikt att bli helt oupptäckta av det internationella samfundet. Affärer mellan Kina och Nordkorea är så ofta. ”

Gina Kim, en säkerhetsspecialist baserad i Sydkorea, pratade också med Crytponews.com och varnade för att försöka jaga stulna medel var en ”otacksam” uppgift – och hävdade att amerikanska och sydkoreanska myndigheter skulle ha bättre för att fokusera på försvar. Speciellt eftersom de senaste rapporterna från den amerikanska armén hävdar att Norden har flera tusen cyberoperatörer inom området – varav många påstås arbeta utomlands i länder inklusive Kina.

Kim sa

”Vad nordkoreanerna gör med sina hackade medel borde egentligen inte vara problemet här – att täppa till läckor borde vara. De senaste Twitter-hackarna har visat hur lätt det är att köra en massiv krypto-bluff genom att utnyttja sårbarheter hos stora teknikföretag. Kryptobörser, banker, regeringar och liknande skulle vara bättre att göra deras system hacksäkra än att fruktlöst jaga nävar med stulen krypto. ”