Bitcoin-prijs golft boven $ 12.500, zullen bulls winnen?

De Bitcoin-prijs is technisch gezien bullish vanuit een top-down benadering.

Op het moment van schrijven verandert de munt van eigenaar voor $ 13.078, wat een behoorlijke 14 procent oplevert ten opzichte van de dollar in de laatste handelsweek

Toch zijn er aanwijzingen van overwaardering gezien de weerstand tegen de positieve kanten van de afgelopen twee of drie dagen.

Tijdens het weekend bleven de prijzen binnen een krappe handelsrange, omdat pulls de prijzen tijdelijk naar $ 13.361 duwden (Coinbase-gegevens), voordat ze afkoelden tot de huidige prijzen.

Net als de laatste helft van vorige week blijft de Bitcoin Evolution prijs in de bereikmodus. Het hoogste punt van vandaag is $ 13.156, een uitbreiding van de $ 13.045 open. Omdat beren zich echter verzetten tegen de pogingen van kopers, kan er een tijdelijke daling zijn onder $ 12.983.

Achter de opleving van de deelname en prijsverhoging schuilen ondersteunende fundamenten

De belangrijkste daarvan is de evolutie van Bitcoin als zowel een digitale waardeopslag als een ruilmiddel zoals beoogd.

Volgens Michael Saylor van MicroStrategy kunnen investeerders – in de huidige stand van zaken – ofwel long BTC ofwel short in USD, aangezien er sprake is van een verstoring. In theorie, zo legt hij uit , „zouden de kasstromen van een risicovrij aandelenactief sneller moeten groeien dan het tempo van de monetaire expansie om te kunnen dienen als een goede opslag van waarde.“

Zijn bedrijf investeerde in september $ 475 miljoen in BTC, een stap die andere beursgenoteerde bedrijven, waaronder Square, ertoe bracht om $ 50 miljoen in te zinken.

Vorige week zei Mode Banking, een aan de London Stock Exchange genoteerd bedrijf, dat het 10 procent van zijn kasreserves in Bitcoin zal investeren om zijn investeerders te beschermen tegen valutaschade of inflatie .